Gedichten en verhalen schrijven voor beginnende lezers

Kleuters zijn bevoorrecht. Zij mogen bij het openen van een prentenboek een wereld binnenstappen die gevuld is met kleuren. Zij kunnen zich verliezen in een bos van fantasie en dromen er al van om zelf te kunnen lezen. Om dan met een zaklamp onder de dekens te kruipen en via een gang, die het boek heet, zelf tot in dat bos te komen.
Jammer genoeg leidt de gang van de eerste lezers vaak naar een wereld vol recht paden, weliswaar met hier en daar een boompje. Die paden zijn geplaveid met een strikt aantal woorden die aan vooraf bepaalde criteria moeten voldoen. Boeiende verhalen schrijven voor eerste lezers is dan ook geen sinecure. Maar wie rechte paden kan plaveien, kan er ook naar streven om die kronkelig te maken, met hinkelspelletjes, doolhoven en labyrinten.

In deze workshop testen we de mogelijkheden uit van schrijven voor eerste lezers, rekening houdend met de zogenaamde AVI-niveaus.

Wanneer? Vrijdag, 19 juni 2015, van 10.00 tot 12.30 uur
Wil je erbij zijn? Geef dan gauw een seintje! info@sandrinelambert.be
(Minimum 4, maximum 8 deelnemers)
Prijs? 20 euro
Waar? Leopold BĂ©osierlaan 120, 3010 Kessel-Lo (niet ver van het station van Leuven)

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Reacties zijn gesloten.