Paasvakantie

Vreemd hoe ik vóór de vakantie altijd grootse plannen maak, terwijl ik op vrije dagen vooral van het kleine geniet.
Genieten van opstaan zonder haast, van rustig wat schrijven en van werken aan een schilderij. Van de krant, van de was doen en van stofzuigen.
Sinds vandaag geniet ik ook weer van de bollen die tulpen zullen worden in mijn buik. Het is hele dikke goesting in geel en rood dat er bloeit. Zin in nieuwe dingen. Maken, kopen, krijgen. Een fijn gevoel, en toch ben ik op mijn hoede. Te veel verlangen kan teleurstellend zijn.
Op je hoede zijn voor goesting heeft iets te maken met volwassen zijn, en het is zonder meer heel erg fout. Het is iets waar ik me overheen moet zetten. Omdat het niet “of” is maar “en”. Genieten van kleine dingen én grootse plannen maken – dat is paasvakantie.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Reacties zijn gesloten.