Inspiratie uit een pot rode bieten

En dus ging ik naar de drogist voor 100 gram Arabische gom en pigmenten, om zo mijn eigen inkt te maken. Deze zomer had ik de kans om een workshop te geven voor Artforum vzw, samen met een collega. Zij had toen het idee om samen met de kinderen onze eigen inkten te maken op basis van natuurlijke ingrediƫnten. Dat was zo fijn dat ik me voornam om dit ook te doen met de kinderen van mijn ateliers in Oud-Heverlee.
Maar eerst even zelf proberen. Ik kocht Arabische gom, verschillende pigmenten, een pot rode bieten, ajuin en thee.

Omdat het mijn lievelingskleur is begon ik met rood.
Ik schetste een figuur in een kamer, dat was waar ik aan dacht bij het zien van die inkt. Het bruinrode gaf de figuur iets dat zo wanhopig leek.
In feite was dat al te veel afleiding voor mijn associatieve geest. Ik liep naar de piano, speelde enkele lage akkoorden en krabbelde losse woorden op een blad. Daarna mengde ik een ander rood, schetste verder, legde meermaals de weg van inkt naar piano af.

Rood is zo mooi, zo rijk. Zeker als je het zelf mengt ontdek je er tonen in, en akkoorden en woorden.
Je hebt geen hartzeer nodig om een droevig liedje te schrijven. Een pot rode bieten, pigment en rode wijn vermengd met Arabische gom doen het ook wel goed.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Reacties zijn gesloten.