Starten met olieverf

Druk bezig met het uitwerken van een cursus rond acryl en olieverf in illustratie. Soms post ik daar een snippertje van op Youtube.

Hierbij een korte video die je kan helpen als je wil starten met olieverf.
Olieverf is echt een fascinerend medium, waarmee je eindeloos kan experimenteren, alles is immers opnieuw te corrigeren. Ook kan je de illusie van details wekken door de brede waaier aan mogelijke texturen.

Wat wel heel belangrijk is is dat je altijd van dun naar vet werkt. Start dus met de delen die het meest verdund zijn met terpentine en voeg geleidelijk aan olie toe. Maar in deze video wordt dat zeker duidelijker.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Reacties zijn gesloten.