Opruimen

Deze maand verhuis ik. Er valt niet veel te verhuizen, ik huur de bovenverdieping van een vriend en de meubels die ik heb zijn voor een groot deel de zijne.
Ik heb mezelf altijd als een soort minimalist gezien: Ik ben niet het soort moeder dat ooit tekeningen van haar kinderen bijhield (even wel natuurlijk, en ze maakten me ook blij). Ook mijn eigen tekeningen hou ik weinig bij. Er zijn enkele schetsboeken, enkele mappen, maar verder heb ik er geen enkele moeite mee om weg te geven of gewoon bij het oud papier te zetten. Ook heb ik niet de neiging om dingen bij te houden waarvan ik denk: Misschien kunnen ze ooit nog dienen. Veel kleren heb ik wel, maar dat komt vooral omdat ik geen wasmachine heb en het is erg handig om niet al te vaak naar de wasserette te moeten.

En toch, bij het inpakken verbaas ik me er toch over hoeveel ik heb. Vooral materiaal voor mijn workshops eigenlijk, en tekenmateriaal. En dingen voor opnames en muziek. En alles wat iedereen heeft: borden, glazen, bestek,… (zij het wel niet meer dan nodig).
Verhuizen is altijd veel gedoe, zelf je koffers pakken voor of na een reis neemt al veel tijd in beslag. Maar het doet  me wel deugd om opnieuw bewuste keuzes te maken. Om me telkens de vraag te stellen of ik dit of dat echt wel nodig heb.
Het is ook prettig om dingen weg te geven, zeker als ze – hoewel voor mij niet meer zinvol – eigenlijk wel leuk zijn.

Binnenkort woon ik in een tiny house van 2,5 meter op zes (en 3,75 hoog, er is een tussenverdieping voor het bed). Geen ruimte voor veel spullen, maar wat kijk ik er al naar uit om mijn eigen plekje te hebben!

Enkele van de schilderijen die gratis weg mogen. Stuur me gerust een berichtje bij interesse :-)

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Reacties zijn gesloten.