Verbeelding

Al enkele dagen zit ik met het ongemakkelijke gevoel het te druk te hebben.
Terwijl ik het op dit moment helemaal niet druk heb. Maar volgende week zal druk zijn.
Herken je dat? Die schaduw. Angst voor wat gaat komen, terwijl er eigenlijk (nog) niets aan de hand is.

Dat is wat mensen zo groots maakt: verbeelding.
We kunnen ons dingen voorstellen die er niet zijn, en zijn zo in staat om ons voor te bereiden om het ergst. Op zich een mooi verdedigingsmechanisme, maar het is jammer dat je het niet gewoon kan afzetten.

Want natuurlijk is het onzin om me nu bedrukt te voelen omdat het volgende week druk wordt. Ik zou juist moeten ontspannen. Ach, wellicht valt het allemaal reuze mee, en dan voel ik na volgende week een dubbele ontlading.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Reacties zijn gesloten.