Prentenboeken in Singapore

Nu ik een bibliotheek gevonden heb in de buurt ga ik er regelmatig naartoe. Meestal in de vroege avond, want de bib is hier dagelijks open tot 21.00 uur. Ik heb me voorgenomen om hier het prentenboekenlandschap te verkennen.
Wat me eerder in een boekenwinkel al was opgevallen zie ik hier ook: opvallend veel softcovers, ook voor peuters en kleuters. Maar ook hardcovers, er zijn gewoon geweldig veel boeken voor kinderen.
In mijn zelf opgelegd onderzoek beperk ik me voorlopig tot de Engelstalige boeken. Die werden voornamelijk in New-York uitgegeven.
Qua illustratie is er voor elk wat wils. Creativiteit lijkt hier geen grenzen te kennen. Er zijn wervelende collages, delicaat aquarel, grafiek, pastel, en heel veel digitaal werk. Opvallend is dat de materialen en technieken steeds op het boek vermeld staan. Hier vind je werkelijk alles: ijzersterk, maar ook te slap.
Wat de tekst betreft, zie ik dat veel prachtig getekende boeken een flauw verhaal hebben. Eén leuk idee dat uitgemolken werd.
In een groot taalgebied zijn de mogelijkheden groter dan in een klein. Dat heeft voordelen, en ook wel nadelen.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Reacties zijn gesloten.