Ateliers rond kinderboeken

Kinderboeken schrijven en illustreren: ooit was dat mijn enige grote droom. Ik timmerde er tien jaar lang aan – daarna ontdekte ik het schrijven voor volwassenen. Toen ik met mijn eerste roman (Wildgroen) naar buiten kwam, was ik blij met de meeste reacties en schrok ik van andere. Er waren van die doodeerlijk uitspraken als: “Leuk! Maar wel een dik boek voor kinderen” en “Geen prentjes?” Ik had mij een jaar lang toegewijd op het schrijven van een roman, het voelde goed, het had de stroom doen afwijken. Mijn rivier was breder geworden en daar had ik zo van genoten. En ineens stootte ik tegen een dam die opnieuw al dat water door een smalle doorgang wilde doen stromen. “Kinderboeken, hierheen!” En zonder pardon moest ik met die beweging mee.

Ik stroomde mee zonder mijn plannen te veranderen en kwam naar buiten met een geïllustreerd boek voor volwassenen. Dat bleek een goede zet, het groef de geul weer wat breder. Niet veel, maar het kon voorkomen dat ik een afkeer van kinderboeken ontwikkelde. Gelukkig, het zou zonde geweest zijn!

Nog steeds kwamen mensen naar me toe met vragen over kinderboeken en ik merkte bij mezelf de interesse in hun projecten en de goesting om regelmatig met hun stroom mee te drijven. Daarmee kwam het idee om met anderen rond kinderboeken te werken in mijn atelier. Midden augustus deed ik dit voor het eerst. Het was ontzettend leuk! De ervaring die ik al had opgedaan in het geven van workshops kon ik aanvullen met een persoonlijkere benadering en de luxe al mijn spullen onmiddellijk bij de hand te hebben.

Het plan is om maandelijks een workshop te geven in mijn atelier. Telkens voor vijf à zes mensen met een passie voor kinderboeken. Elke keer rond een ander aspect. Daar waar het vorige atelier rond kinderboeken schrijven en illustreren in het algemeen draaide, zullen we het volgende keer over collage en découpage hebben. Andere ideeën zijn: personages, scenarioschrijven en alternatieve druktechnieken. Suggesties zijn altijd welkom! Wie graag op de hoogte blijft, kan zich aanmelden op de nieuwsbrief.

Meer info over het volgende atelier rond kinderboeken:

Collage en découpage in illustratie
Zit je met een boekenproject in je hoofd? Ben je gewoon creatief of heb je een passie voor illustratie? Dan is dit atelier misschien iets voor jou. Hier gaan we zelf aan de slag met schaar, lijm, papier en verf. We leren een speelse en toegankelijke techniek en testen die ook meteen uit. Daarnaast komen er nog allerlei algemene illustratieprincipes aan bod.

Waar? In mijn atelier in Kessel-Lo (Aantal deelnemers beperkt)
Wanneer? Zaterdag, 14 september 2013, van 10.00 tot 13.00 uur
Prijs? 25 euro, inclusief materiaal
Interesse? Stuur me een mailtje:info@sandrinelambert.be

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Reacties zijn gesloten.