Tijd

Net zoals iedereen zou ook ik meer tijd willen.
Net als iedereen ga ik onzorgvuldig om met mijn tijd.
En ook ik weet dat het leven eindig is, en ook ik haast me om op bol.com op zoek te gaan naar spullen die ik niet nodig heb. Om mijn sociale media te checken en om uren domweg weg te piekeren.

Als ik tijd had, dan zou ik een animatiefilm maken.
Omdat een film bijna alles heeft dat het leven te bieden heeft: beeld, geluid, muziek, een beetje poëzie of een verhaal, gevoel.
En als ik een beetje meer tijd had, ik zou het doen. Geen groot, onbereikbaar project, maar iets dat onvolmaakt is en van mij.
Als ik er nu eens al was het maar één week voor kon uittrekken… maar ik moet nog werken om geld de verdienen, mensen opbellen, gesprekken voeren via Zoom, mijn sociale media checken, en zoveel uren weg piekeren.

En ik neem me voor om voorrang te geven aan mijn dromen, omdat het leven eindig is.
In mijn hoofd groeien al plannen. In mijn schetsboek melden enkele beelden zich aan, schoorvoetend. Wat lijkt op luxe, komt eigenlijk neer op moed. Tijd maken om te doen wat je echt wil doen, vraagt moed, het is geen luxe.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Reacties zijn gesloten.