Dit is wat ik wil doen!

Toen ik het papier knippen ontdekte, was ik meteen betoverd. Ongeveer hetzelfde gebeurde toen ik op een stage leerde om een stopmotion filmpje te maken.
Onlangs zag ik voor het eerst een filmpje van Lotte Reiniger. Ik bekeek zoveel mogelijk van haar werk op Youtube en werd helemaal aangegrepen door de manier waarop zij al in de jaren ’20 papieren figuren liet bewegen via stopmotion.

En dan die duidelijke “Dit is wat ik wil doen!”
Ondertussen ben ik er enkele weken mee bezig, met het maken van korte filmpjes waarin ik idee├źn, technieken en invalshoeken uitprobeer. Wat werkt en wat werkt niet?
Nu zou ik graag aan iets langer werken, wat voor mij wel een uitdaging is, want hoe geef ik een groter project een plaats tussen mijn andere werk? Zal het niet ondergesneeuwd geraken, zal ik niet in geneigd zijn om het in de steek te laten, bij gebrek aan onmiddellijke voldoening?

Een eerste probeersel dat ik maakte, kon je al zien in mijn vorige post. Hierbij nog eens twee latere filmpjes.
Ik sluit niet uit dat ik nog van die korte filmpjes maak, het ook gewoon heel leuk en het geeft veel voldoening. Maar daarbij zoek ik ook naar manieren om tot iets langer te komen.


Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Reacties zijn gesloten.