Het tekenen van dynamische figuren

Sinds ik de opleiding “Illustreer je eigen kinderboek” (https://www.aagvernelen.be/illustreer-je-eigen-kinderboek) ontwikkel en begeleid, voel ik me groeien als illustrator. Dat klinkt misschien vreemd, omdat ik de opleiding moet leiden, maar er zijn zoveel dingen waar ik nooit echt bij stilstond, waar ik me nu, samen met mijn leerlingen, weer vragen bij ga stellen. Dat maakt me opnieuw nieuwsgierig en zoekend, en dus groeiend.
Voor mijn cursisten werk ik lessen, video’s, oefeningen en denkpistes uit. En soms plaats ik daar ook een stukje van op Youtube.

Hierbij een video over het ontwikkelen van dynamische figuren.
Als je begint met het illustreren van kinderboeken ga je op zoek naar manieren om je personages in verschillende houdingen weer te geven. Meestal gaat het grootste deel van de aandacht dan uit naar het reproduceren van de juister verhoudingen, waardoor de houdingen soms wat statisch zijn. Hierbij een oefening om tot meer dynamische personages te komen.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Reacties zijn gesloten.