Arceren: Hoe begin je eraan?

 

Het is iets dat ik vaak als feedback schrijf in mijn online lessen: “Probeer nog iets fijner te arceren.”
Natuurlijk weet ik best dat dat niet zo eenvoudig is, en dat je je pas afvraagt hoe dat nu eigenlijk moet dat arceren, wanneer je eraan begint. Uitleggen is niet zo eenvoudig, daarom maakte ik een filmpje: https://youtu.be/7TksNwhwZNg

Ook in illustratie kan je arceren. In een boek voor iets oudere kinderen, kan dat je illustraties in grijswaarden interessanter maken. Maar je kan ook met kleurpotloden arceren, of eerder als afwerking, met een pennetje.

Zoals altijd is er geen goed of fout, maar het is altijd fijn om een houvast te hebben wanneer je eraan begint.

Ik hoop dat dit filmpje jou een beetje kan inspireren.

 

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Reacties zijn gesloten.