Papier Animé

Het is al een poosje te rustig op deze pagina. De rek is eruit.
Een tijdje geleden besliste ik om geen kinderboeken meer te maken, dat gaf rust. Maar het nam ook een drijfveer weg. Ook was er het voornemen om me op animaties te richten. Op een niet-commerciële manier, gewoon op mijn eigen tempo. Dat laatste blijft een goed idee.

In 1998 begon ik met het maken van kinderboeken, daarna kwam een tijd van zoeken naar een uitgever, en toen kwam er het eigenlijke maken. Ik heb dat lang op een gedreven manier gedaan, tot die gedrevenheid toch sterk verminderde.
Een beetje onverwacht maakt dat ook dat het niet meer helemaal goed voelt om mensen in het maken van boeken te begeleiden. Ik voel te zeer aan dat het mijn wereld niet meer is.

Animatie bezorgt me wel de nodige adrenaline. Er is nog zoveel zoeken, maar omdat het me de mogelijkheid geeft om hierin wel nog met woord en beeld bezig te zijn, is het toch vertrouwd. Heel graag zou ik op een totaal oncommerciële manier met animatie bezig zijn, maar er moet nu eenmaal brood op de plank komen.
Daarom groeit nu het plan om alles wat ik nu doe een beetje te verleggen. Om wel nog te tekenen, te schrijven, workshops te geven en cursussen uit te werken, maar dan gericht op animatie. Op mijn manier van animatie maken.

En wat is dat dan?
Ik werk voornamelijk met papier.
Ik maak korte animaties, die tussen 1 en 5 minuten duren.
Het samenspel tussen muziek en beelden is belangrijk.
Ik werk zo analoog mogelijk, manueel teken- en knipwerk blijven de kern.

En dus dringt een nieuwe website zich op, voorlopig nog naast deze. En hoewel ik Avondrood een heerlijk woord blijf vinden, dringt ook een nieuwe naam zich op. Daar dacht ik gisterenavond een minuut of twintig over na, en toen kwam ik op “Papier Animé”. Ik ben geen twijfelaar, dus dat wordt het.
Wellicht zit je er niet op te wachten, maar toch: Binnenkort hierover meer :-)

PS: Workshops die al gepland waren gaan gewoon door, hoor! Bij eventuele twijfel, stuur me gewoon een berichtje: sandrine.lambert@telenet.be

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Reacties zijn gesloten.