De bibliotheek van Jurong West

Gisteren ontdekte ik de plaatselijke bibliotheek, die van Jurong West. Ik moest er even bij gaan zitten, de bedrijvige rust in me opnemen en mezelf toespreken: “Dit is niet Tweebronnen, het lijkt er alleen maar op.” Het lijkt erop en het lijkt er niet op. Jurong West is niet Leuven. In tweebronnen is maar een minderheid van de boeken in het Engels, Chinees of Maleisisch. En toch…

Het is dezelfde energie die er door de lucht zindert. Tussen de rekken lopen de mensen in hun eigen hoofd rond. Ze kijken door een wc-rolletje en zien slechts boeken. Trekt een boek hun aandacht, dan zien ze alleen nog dat boek. Zijn ze echt gefocust, dan kruipen zij, via hun hoofd door het wc-rolletje in het boek. Dan blijft de persoon zichtbaar maar ziet hij niet meer. Tussen de rekken staan lichamen te doen alsof, dat is in elke bibliotheek zo.

Bij de kinderboeken gaat het er anders aan toe. Rennende kinderen hoppen van boek tot boek. Kruipen erin en weer uit. Van wc-rolletjes knutselen ze nog pennenhouders, de ware functie ontdekken ze later wel. Heel veel kinderboeken hier. Mooie, maar nog meer lelijke. In Tweebronnen hebben kinderen meer geluk.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Reacties zijn gesloten.