Over ijs en koekjes

Afgelopen weken waren behoorlijk gevuld met workshops voor http://www.artforumvzw.be, en dat was bijzonder prettig! Werken met kinderen is best vermoeiend, daar kan je niet buiten. Maar het is ook zo ontspannend. Als kunstenaar kom ik dan op plaatsen waar ik soms nog nooit van gehoord had, ik maak kennis met gemotiveerde begeleiders, geef mezelf een tiental minuten om al mijn materiaal in gereedheid te brengen en dan… begroet ik de bende kinderen met wie ik twee uur lang een heel intense band zal hebben. Dat is altijd héél even eng, ik probeer het ijs te breken met een grapje, maar kinderen zijn niet dom! Als ze ijs zien, eten ze het op. En dan blijven er nog 119 minuten over om samen te genieten.

In maart werk ik weer wat meer met volwassenen samen – ook dat is genieten natuurlijk! Het ijs wordt dan eerder gesmolten dan gebroken, met koffie of thee. Liefst met een koekje erbij, want ook volwassenen zijn niet dom! Als ze koekjes zien, eten ze die op. En dan blijft er nog de rest van een mensenleven over om van kinderverhalen te genieten.

Misschien is er ook een workshop bij voor jou, neem even een kijkje bij “Agenda

 

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Reacties zijn gesloten.