Workshops in mijn atelier

Bijna twee weken was er de eerste workshop in mijn atelier, zondag is het dan tijd voor de tweede.
Hierbij nog eens een overzichtje (mocht je zin hebben om nog ergens bij aan te sluiten, stuur me dan zeker een mailtje! info@sandrinelambert.be):
De workshops kosten allemaal 25 euro, inclusief al het materiaal, koffie, thee, water, fruitsap, koekjes,… je betaalt gewoon ter plekke.

Kinderboekillustraties in acryl
- Datum: zondag, 28 september van 10 tot 12.30
- Acryl is een veelzijdige verfsoort die ontzettend veel gebruikt wordt in illustratie. Eenvoudige illustraties met grote vlakken, collage, druktechnieken, gedetailleerde illustraties? Dit kan allemaal met acrylverf. Bovendien is acryl goedkoop en makkelijk te vinden in de handel.
Een laagdrempelig schildermateriaal dus. Maar heb je toch een duwtje nodig om ermee aan de slag te gaan? Kom dan naar deze workshop.
- Voor illustratoren of voor wie nieuwsgierig is naar het maken van eenvoudige illustraties

Poëzie schrijven met en voor kinderen
- Datum: zondag, 12 oktober van 10 tot 12.30
- In deze workshop leer je om zelf gedichten te schrijven, zonder te rekenen op goddelijke inspiratie. We vertrekken vanuit concrete woorden, beelden, geluiden, smaken en geuren, van daaruit linken we naar gevoelens.
Omdat onze manier van werken stap voor stap en op een speelse manier verloopt, is ze ook zeer geschikt om te gebruiken samen met een groep kinderen.
De leukste gedichten schrijf je zelf! Wie weet, misschien kan je zelfs tot een eigen bundel komen (alleen, of samen met kinderen).
- Voor schrijvers of anderen die van poëzie voor kinderen houden

Kinderboekillustraties in hoogdruk
- Datum: zondag, 26 oktober van 10 tot 12.30
- Van Isabelle Vandenabeele tot Mance Post, hoogdruk in illustratie is iets heel bijzonders. In de traditionele grafiek staat hoogdruk gelijk aan houtsnede of linosnede. Dit zijn boeiende, maar ook moeilijke technieken. Gelukkig zijn er een aantal alternatieven om met huis- tuin- en keukenmateriaal tot prachtige, plastische afdrukken te komen. Beetje bij beetje ontwikkel je een eigen beeldtaal, misschien is dit de eerste stap?
- Voor illustratoren die hun eigen beeldtaal willen verrijken

Een scenario schrijven voor een kinderboek
- Datum: zondag, 9 november van 10 tot 12.30
- Je begint aan een verhaal, schrijft op een enthousiaste manier, gewoon op het gevoel en ineens… zit je vast. Herken je dit? Of je zit met een hoofd vol ideeën waar je geen blijf mee weet. Wat jij nodig hebt is een manier om tot een verhaal te komen. Want de meeste verhalen zijn gemaakt volgens een vast stramien. Zonder die slaafs te willen opvolgen, kunnen enkele regels zeker een hulp zijn bij het bedenken en uitwerken van verhalen. Dat is precies wat we in deze workshop zullen leren.
- Voor schrijvers en illustratoren

Personages ontwikkelen voor kinderboeken
- Datum: zondag, 23 november van 10 tot 12.30
- Een kinderboek staat of valt bij de keuze van het hoofdpersonage. Kinderen spiegelen zich aan dat personage, het moet speels, verrassend, humoristisch en herkenbaar zijn. Als schrijver of illustrator moet je je hoofdpersonage van binnen en van buiten kennen, je moet je personage worden en er in kunnen kruipen.
In deze workshop zoeken we via eenvoudige oefeningen naar goede personages. Via oefeningen komen we tot een streepje theorie.
- Voor schrijvers en illustratoren

Als je helemaal zelf een kinderboek wil maken
- Datum: 7 december van 10 tot 12.30
- In deze workshop concentreren we ons niet meer op het schrijven en illustreren zelf, maar op de afwerking. Wil je je boek helemaal zelf uitbrengen? Dat kan. Je krijgt tips bij het redigeren van je teksten en enkele vuistregels bij de opmaak van cover en binnenwerk van een boek. Daarna proberen we zicht te krijgen op het landschap van POD uitgeverijen en drukkerijen. Een workshop voor wie graag tot een boek komt zonder via een uitgeverij te gaan, of voor wie na een afwijzing van een uitgeverij geen zin heeft om zijn dromen op te bergen.
- Voor schrijvers en illustratoren

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Reacties zijn gesloten.